четвер, 31 травня 2018 07:24

Нові санкції США проти Росії можуть мати серйозні наслідки

Нові санкції США проти Росії можуть мати серйозні наслідки
Нові санкції США проти Росії можуть торкнутися багатьох країнй. Фото — Главком

Закон "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA), який вводить вторинні санкції проти країн за співпрацю з Росією, може відгукнутися іншим країнам нав'язуванням американських законів. Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, передає "Апостроф".

"Більшість країн розглядають енергетику і оборону як чутливі сфери, в яких ринкова динаміка поєднується зі стратегічними міркуваннями. Однак оборонні зв'язки, зрозуміло, вимагають більш тонкого підходу, ніж енергетичні. Переговори про ціну часто затягуються, і для завершення угоди можуть знадобитися роки. Більш того, будь-яка велика система озброєнь вимагає контрактів на технічне обслуговування, запасні частини і модернізацію. Надійність постачальника - це величезна проблема, як і передача технологій і спільне виробництво. Отже, переорієнтація основних оборонних відносин може бути досить руйнівною для імпортера", - уточнюють експерти.

У той же час, введення США санкцій відповідно до CAATSA може не тільки змінити поведінку Росії в бік її обмеження впливу на світовій арені, а й стати причиною не менше серйозних проблем у зв'язку з агресивністю середніх держав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вводить нові санкції проти росіян - Порошенко підписав указ

"У сучасному світі середні держави стають все більш агресивними і відмовляються прив'язуватися до якоїсь однієї великої держави. Орієнтація США на інструмент вторинних санкцій може в кінцевому підсумку призвести до неприємних наслідків, якщо вони не будуть обережні", - роблять висновок автори матеріалу.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп доручив підготувати план введення нових санкцій відносно Росії. Причиною є порушення зі сторони РФ положень Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Зараз ви читаєте новину «Нові санкції США проти Росії можуть мати серйозні наслідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути