пʼятниця, 18 травня 2018 08:45

Україна вводить нові санкції проти росіян - Порошенко підписав указ

Україна вводить нові санкції проти росіян - Порошенко підписав указ
Указ набирає чинності з дня його опублікування. Фото: ukrinform.ua

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про запровадження нових і продовження старих санкції щодо фізичних і юридичних осіб, пов'язаних з російською агресією проти України.

Відповідний указ від 14 травня з'явився на сайті глави держави.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки й оборони України від 2 травня 2018 року "Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - ідеться в повідомленні.

Згідно з документом, контроль за виконанням рішення РНБО покладається на секретаря Ради Олександра Турчинова.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові санкції проти Росії вже готують. Трамп віддав наказ

РНБО 2 травня запровадила персональні обмежувальні заходи щодо юридичних і фізичних осіб, які пов'язані з російською агресією проти України. Також ідеться про осіб, щодо яких запроваджено санкції в США та країнах Євросоюзу.

Санкції накладають на 3 роки або безстроково щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України, до підготовки і проведення незаконного голосування в окупованому Криму у рамках виборів президента РФ, представників російської окупаційної адміністрації у Криму, бойовиків російських збройних формувань на окупованій території Донецької та Луганської областей тощо.

Також запроваджено санкції щодо осіб, які причетні до інформаційної та кіберагресії проти України, до протиправних дій проти українців, котрих незаконно утримують у Росії, депутатів Державної Думи та членів Ради Федерації Федеральних Зборів РФ.

Зараз ви читаєте новину «Україна вводить нові санкції проти росіян - Порошенко підписав указ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути