Ексклюзиви
четвер, 17 травня 2018 07:48

Нові санкції проти Росії вже готують. Трамп віддав наказ

Нові санкції проти Росії вже готують. Трамп віддав наказ
США покарають Росію за порушення Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Фото: Хвиля

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп доручив підготувати план введення нових санкцій відносно Росії. Причиною є порушення зі сторони РФ положень Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

"Доручаю виконати вимоги розділу 1244 (С) закону про військовий бюджет США на 2018 фінансовий рік", - йдеться у розпорядженні, опублікованому на сайті Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії саджатимуть за інформацію, яка призвела до санкцій

За цим пунктом, президент представляє Конгресу доповідь з планом введення санкцій щодо осіб, які відповідальні за невиконання Москвою положень договору РСМД.

Серед можливих заходів - блокування активів у США та анулювання рахунків, заборона на в'їзд в США і "будь-які інші санкції, які президент вважатиме доречними".

Пентагон звинуватив Росію в порушенні Договору про ракети середньої і меншої дальності ще у березні 2017 року. Документ підписали у 1987 році президент СРСР Михайло Горбачов і президент США Рональд Рейган.

Згідно з договором, обидві сторони не можуть випробовувати й розгортати крилаті, а також балістичні ракети наземного базування середньої (від 1000 до 5500 кілометрів) і меншої (від 500 до 1000 кілометрів) дальності.

Зараз ви читаєте новину «Нові санкції проти Росії вже готують. Трамп віддав наказ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути