пʼятниця, 11 травня 2018 18:34

У Росії саджатимуть за інформацію, яка призвела до санкцій

Автор: Styler RBC
  Росіян каратимуть за передачу інформації, яка могла спричинити санкції
Росіян каратимуть за передачу інформації, яка могла спричинити санкції

Депутати російської Дердждуми будуть карати росіян за дотримання санкцій проти РФ та за передачу інформації, яка може їх спровокувати.

Відповідний законопроект внесуть на розгляд парламенту 14 травня, повідомляє Meduza.

Якщо закон приймуть, Кримінальний кодекс РФ поповниться новою статтею. Каратимуть за відмову працювати з компанією через те, що вона під санкціями іншої держави. За це братимуть штраф у розмірі 600 тис. руб. ($9,75 тис.). Також можливе обмеження чи позбавлення волі на термін до 4 років.

Також стаття передбачає покарання для людей, які надали рекомендації чи інформацію, що привели чи могли привести до введення санкцій. За це каратимуть штрафом у розмірі 500 тис. руб. ($8,13 тис.). Або саджатимуть у в'язницю на три роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції змусили Дерипаску позбутися літаків

Тим часом, у законопроекті про антисакції зник перелік предметів, на які поширюється санкцій. Про це повідомляє The insider з посиланням на російського політолога Катерину Шульман. Вона була присутня на засіданні думського ради з законотворчості під час внесення поправок.

Раніше документ містив конкретний перелік ліків, продовольства, тютюну і алкоголю, вироблених США і іншими "недружніми державами". Тепер залишилася загальне формулювання про заборону ввезення в Росію будь-якої продукції і сировини - за винятком життєво необхідних товарів, які не виробляються в Росії і країнах, які не включені до списку санкцій.

У квітні США ввели санкції проти 24 росіян з "кремлівського списку". Він включає в себе 210 високопоставлених чиновників і великих бізнесменів з Росії. Також під санкції потрапив ряд великих російських компаній.

Зараз ви читаєте новину «У Росії саджатимуть за інформацію, яка призвела до санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути