четвер, 23 грудня 2021 12:52

"Ніякого руху НАТО на схід" - Путін ультиматумом анонсував зустріч з США

"Ніякого руху НАТО на схід" - Путін ультиматумом анонсував зустріч з США
Володимир Путін на пресконференції 23 грудня. Фото: скріншот з відео

На початку 2022 року у Женеві відбудеться двостороння зустріч між Росією та Сполученими Штатами Америки. На зустрічі порушуватиметься питання про нерозширення меж НАТО.

Про це заявив президент країни-агресора РФ Володимир Путін на пресконференції 23 грудня, передає Gazeta.ua.

"Я відповів на пропозицію президента (США. - Gazeta.ua) Джо Байдена, який у телефонній розмові запропонував назначити відповідальних представників, для того, щоб вести переговори з питань стратегічної стабільності. Ясно, що один із найважливіших елементів на сьогодні – це забезпечення безпеки на цій ділянці (щодо розширення НОТО. - Gazeta.ua). І ми повинні зрозуміти, як буде забезпечна наша безпека. Тому ми прямо поставили питання: ніякого руху НАТО на схід бути не повинно", - сказав Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зробив низку антиукраїнських заяв

Додав, що Росія загалом "бачить позитивну реакцію" Вашингтона. Представників від обох країн на перемовини вже назначили.

"Американські партнери нам говорять, що вони готові до початку цією дискусії, цих перемовин на початку року в Женеві", - заявив президент Росії.

20 грудня міністерство закордонних справ Росії опублікувало пропозиції до НАТО щодо так званих "гарантій безпеки". Поміж іншого там є вимога відмовити Україні в перспективі вступу в Альянс.

США своєю чергою готуються подати Кремлю перелік занепокоєнь діями Росії. Так адміністрація президента США Джо Байдена має намір відповісти на вимогу РФ щодо "гарантій безпеки".

Зараз ви читаєте новину «"Ніякого руху НАТО на схід" - Путін ультиматумом анонсував зустріч з США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути