понеділок, 19 жовтня 2020 14:24

Не потиснув руку: чоловік судиться за відмову у громадянстві

Не потиснув руку: чоловік судиться за відмову у громадянстві
Під час видачі громадянства чоловік відмовився потиснути руку жінці-чиновниці. Фото: pixabay

За отримання громадянства Німеччини судиться мігрант з Лівану.

Чоловік пройшов усі необхідні тести у 2015 році, але йому не віддали паспорт через те, що відмовився потиснути руку жінці, яка урочисто мала видати йому офіційні документи, пише Deutsche Welle.

Лікар з Лівану приїхав до Німеччини ще в 2002 році. Він вивчав медицину, а потім почав працювати у місцевій лікарні. З 2012 року чоловік почав проходити процес натуралізації, підписавши декларацію про лояльність до німецької Конституції та проти екстремізму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол Німеччини припустила, коли відновиться безвіз

Під час видачі громадянства він відмовився потиснути руку жінці-чиновниці. Його заяви про те, що він би не потиснув руку і чоловікові, оскільки це суперечить його релігійним переконанням, не допомогли — у громадянстві йому відмовили.

Тоді він звернувся до Апеляційного суду Штутгарту, але його позов відхилили. Тепер це рішення підтвердив і Адміністративний суд землі Баден-Вюртемберг. Судді постановили, що рукостискання є невербальним звичаєм привітання та прощання, і він є традиційним та закріплений у щоденній практиці німців століттями. А тому рукостискання "глибоко вкоренилося в соціальному, культурному та правовому житті". Відповідно ті мігранти, які не можуть прийняти німецькі традиції та звичаї, не можуть отримати громадянство. Окрім цього, суд вирішив, що відмови потиснути руку жінці також порушує рівність, яка закріплена в німецькій Конституції.

Закон про подвійне громадянство можуть прийняти. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільному пресбрифінгу з міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

Зараз ви читаєте новину «Не потиснув руку: чоловік судиться за відмову у громадянстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути