Ексклюзиви
субота, 22 січня 2022 04:37

Навколо світу за 155 днів: 19-річна облетіла Землю на власному літаку
9

19-річна Зара Резерфорд із Бельгії 20 січня стала наймолодшою жінкою, якій вдалося самостійно здійснити навколосвітню подорож.

На легкомоторному літаку за п'ять місяців вона самотужки облетіла навколо планети, пише The Guardian.

"Резерфорд пролетіла понад 55 тисяч кілометрів й відвідала п'ять континентів і понад 50 країн, встановивши новий рекорд. Навколосвітня подорож далася бельгійці непросто. Грози, урагани та навіть землетруси траплялися на її шляху. Вона вирушила у кругосвітню подорож 18 серпня 2021-го", - ідеться у повідомленні.

Фото: Reuters

Подорож тривала 155 днів. Для польоту дівчина використала свій двомісний літак Shark Aero. Це один із найшвидших легких літаків у світі, який може розганятися до 300 км/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без сну і відпочинку: як пілот облетів земну кулю

Уже на підльоті до Гренландії вона втратила радіозв'язок та ледь не опинилася у холодному морі, не одразу зрозумівши, де можна приземлитися. Резерфорд пережила землетрус у Мексиці 8 вересня і бачила на власні очі пожежі у Каліфорнії.

Чіткий план дій дівчині довелося коригувати прямо у небі. На мандрівницю чекали морози, її літак мало не впав через обледеніння в Росії.

Дівчина мала пролітати над Індонезією прямо під час потужного виверження вулкану. На щастя, через затримки вона не потрапила у небезпеку. Попри все це Резерфорд зустріла багато нових друзів та втілила у життя свою мрію - облетіла планету на маленькому літаку.

Плавчиня з Торонто 16-річна Мерилін Белл 9 вересня 1954 року стала першою людиною, яка перепливла озеро Онтаріо, подолавши за 20 год. 59 хв. відстань довжиною 32 милі, а це 52 км. За це Канадська національна виставка виплатила їй приз - $10 тис.

Зараз ви читаєте новину «Навколо світу за 155 днів: 19-річна облетіла Землю на власному літаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути