четвер, 09 вересня 2021 10:00

Плавчині вперше у світі вдалось переплисти озеро Онтаріо

Плавчиня з Торонто 16-річна Мерилін Белл 9 вересня 1954 року стала першою людиною, яка перепливла озеро Онтаріо, подолавши за 20 год. 59 хв. відстань довжиною 32 милі, а це 52 км.

За це Канадська національна виставка виплатила їй приз - $10 тис. Спершу його планували для всесвітньо відомого американського плавця Флоренса Чедвіка, який того ж дня не зміг переплисти Онтаріо.

Автор: picua.org
  Мерилін Белл на фініші
Мерилін Белл на фініші

Згодом у власній статті плавчиня подякувала громаді Торонто за підтримку. Розповідала, що не чула, як натовпи підбадьорювали, коли вона прибула на набережну. Вперше оплески долинули до неї, коли за кілька днів почула запис по радіо.

Після такого успіху потім переплила ще Англійський канал та протоку Хуана де Фука. Через травму спини та сколіоз у 2000-х залишила плавання. Повернулась до улюбленого заняття 2016 року в будинку престарілих, коли інструктор Террі Лафлін допоміг їй змінити стиль плавання з "класичного стилю 1950-х" на такий, що менше напружував хребет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка виграла для Канади сьому олімпійську медаль

Історію її історичного запливу переказали у фільмі. Стрічку створили 2001-го.

Італійська циркова артистка Марія Спелтеріні 12 липня 1876 року перша і єдина жінка, що проходить по канату над Ніагарським водоспадом. На той момент їй виповнилось 23 роки. Трюк виконала за 11 хв. Повернулась, задкуючи по канату задом наперед. Після цього пройшла канатом з прив'язаними до ніг кошиками для персиків. Жінка не зупинилась на досягнутому і через тиждень перетнула водоспад із зав'язаними очима, скута по руках і ногах. При цьому, вона не мала жодного страхування, чи інших засобів безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Плавчині вперше у світі вдалось переплисти озеро Онтаріо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути