понеділок, 12 квітня 2021 08:15

Озвучили версію загибелі Юрія Гагаріна

Озвучили версію загибелі  Юрія Гагаріна
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін став першою людиною в історії, яка здійснила політ в космічний простір. А через 7 років він загинув. Фото: russian7.ru

Космонавт Юрій Гагарін міг загинути через зіткнення літака із метеорологічною кулею-пілотом.

Таку версію озвучив Борис Волинов — останній живий представник першого загону космонавтів.

"Версій багато, яка з них справжня — точно не сказати. Одна з версій — що солдат запустив метеорологічну кулю-пілота. Це апарат вагою близько кілограма. Якщо літак зіткнеться з ним склінням ліхтаря на великій швидкості, мало не здасться. При цьому саму кулю при польоті на великій швидкості розгледіти заздалегідь не можна", — йдеться в повідомленні РІА Новини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В інтернеті показали спорткар Юрія Гагаріна

12 квітня 1961 року Юрій Гагарін став першою людиною в історії, яка здійснила політ в космічний простір. А через 7 років він загинув - 27 березня 1968 року. Виконував тренувальний політ на літаку. Для розслідування причин катастрофи була створена державна комісія. Звіт склав 29 томів і був засекречений. При цьому його деталі до останнього часу були відомі тільки зі статей та інтерв'ю окремих її членів.

Корабель "Восток" стартував з космодрому "Байконур". На ньому Юрій Гагарін вперше у світі зробив орбітальний обліт Землі, який тривав 108 хвилин. Політ розпочався о 9 годині 7 хвилин київського часу. Корабель облетів планету і здійснив посадку о 10 годині 55 хвилин поблизу села Сміловка Саратовської області, Росія.

Зараз ви читаєте новину «Озвучили версію загибелі Юрія Гагаріна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути