четвер, 27 червня 2019 11:37

НАТО готує заходи проти Росії

НАТО готує заходи проти Росії
НАТО не забариться з відповіддю на дії Росії. Фото:zik.ua

НАТО зміцнюватиме оборону проти загрози нових російських ракетних систем.

Це відбудеться, якщо Росія до серпня не повернеться до виконання Договору про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг за підсумками першого дня міністерської зустрічі у Брюсселі.

"Російські ракети SSC-8 порушують договір та є суттєвою загрозою для нашої безпеки. Сьогодні міністри погодилися, що НАТО відповість, якщо Росія не повернеться до дотримання договору", - сказав Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран може залишити ядерну угоду

За його словами, міністри розглядали потенційні заходи НАТО, такі як: програма навчань, а також розвідка і спостереження; зміцнення повітряної та протиракетної оборони; безпека та ефективність програми ядерного стримування.

"Міністри підтвердили сьогодні, що ми не маємо наміру розміщувати нові наземні ядерні ракети в Європі. Ми не будемо віддзеркалювати те, що робить Росія. Ми не хочемо нової гонки озброєнь", - додав генсек.

Президент Росії Володимир Путін вніс на розгляд Держдуми проект закону про призупинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності (ДРСМД), підписаного між СРСР і США.

Зараз ви читаєте новину «НАТО готує заходи проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути