четвер, 30 травня 2019 15:46

Путін зробив крок до припинення дії договору зі США про ліквідацію ракет

Президент Росії Володимир Путін у четвер вніс на розгляд Держдуми проект закону про призупинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД), підписаного між СРСР і США.

Рада Держдуми обговорить цей законопроект і визначить терміни його розгляду, повідомив голова нижньої палати парламенту В'ячеслав Володін.

Він також звернув увагу, що відповідно до законопроекту "президенту надається право прийняти рішення про відновлення дії договору", - передає Радіо Свобода.

Автор: Радіо Свобода
  Ракети заборонені договором ДРСМД
Ракети заборонені договором ДРСМД

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США випробують заборонені ДРСМД ракети

У березні Путін підписав указ про припинення Росією виконання Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД). Це пояснили порушенням умов угоди з боку США.

Процедуру виходу з договору про обмеження ракетних озброєнь почали Сполучені Штати в лютому. У Вашингтоні вважають, що прийнята на озброєння ракета 9М729 "Новатор" порушує умови договору.

Після появи на озброєнні російської армії крилатої ракети 9М729 США оголосили про намір припинити виконання підписаного 1987 року Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Угода забороняла сторонам виробництво балістичних і крилатих ядерних ракет наземного базування дальністю від 500 км до 5,5 тис. км, їхнього випробування і розгортання. За інформацією американців, 9М729 випробовували на відстань понад 500 км.

1 лютого Майк Помпео анонсував вихід США із ДРСМД. Рішення набуде чинності через 6 місяців, якщо за цей час РФ не знищить крилаті ракети 9М729 і не повернеться до виконання умов угоди.

2 лютого президент РФ Володимир Путін заявив, що у відповідь на вихід США з ДРСМД із нього виходить Росія. 4 березня Путін підписав відповідний указ.

Зараз ви читаєте новину «Путін зробив крок до припинення дії договору зі США про ліквідацію ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути