вівторок, 16 листопада 2021 11:31

Мін'юст Грузії озвучив дивну причину відмови Денісовій у відвідинах Саакашвілі

Мін'юст Грузії озвучив дивну причину відмови Денісовій у відвідинах Саакашвілі
Денисову не пустили до Саакашвілі, оскільки законодавство Грузії "не передбачає цього". Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова не зможе зустрітися з ув'язненим експрезидентом Грузії Міхеілом Саакашвілі, оскільки законодавство країни "не передбачає цього".

Про це заявив міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе, пише "Эхо Кавказа".

"Законодавство Грузії не передбачає допуску українського омбудсмена. Немає такої необхідності, ми не маємо такого зобов'язання", – сказав Брегадзе на брифінгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі почав блювати кров'ю – Денісова

За його словами, коли ув'язнений перебуває в лікувальному закладі, відомство "має дбати про стан його здоров'я".

Раніше він також заявив, що для превенції поширення коронавірусу до тюремної лікарні №18 на території глданської в'язниці пускають лише осіб, які мають на це право згідно з грузинським законодавством. Серед них – депутати парламенту Грузії, особистий лікар Саакашвілі та члени його родини.

Людмила Денісова намагалась потрапити до Міхеіла Саакашвілі вранці 16 листопада. Її не пустили. Омбудсменка намагатиметься зустрітися з керівництвом та головним лікарем пенітенціарної установи для обговорення умов утримання та лікування Саакашвілі.

Стан здоров'я Саакашвілі близький до надкритичного. Є загроза життю. Такого висновку дійшов особистий лікар політика Ніколоз Кіпшидзе.

8 листопада затриманого без погодження з родичами й адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані).

Зараз ви читаєте новину «Мін'юст Грузії озвучив дивну причину відмови Денісовій у відвідинах Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути