понеділок, 08 листопада 2021 11:03

"Кілька годин до коми" - Ясько про стан здоров'я Саакашвілі

"Кілька годин до коми" - Ясько про стан здоров'я Саакашвілі
Саакашвілі може впасти в кому. Фото: скріншот з відео

Стан здоров'я колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі близький до надкритичного. Є загроза життю.

Такого висновку дійшов особистий лікар політика Ніколоз Кіпшидзе, повідомила народна депутатка від "Слуги народу" Єлизавета Ясько у Facebook.

Увечері 7 листопада лікар вийшов із в'язниці, де оглядав Саакашвілі, і закликав терміново зібрати консиліум лікарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі планують судити у в'язниці

"Стан Міхеіла критичний. Є загроза життю. Міхеіл відмовився від будь-яких аналізів, таблеток, уколів, крапельниць, переливання крові. Він зробив це у відповідь на ганебне відео, оприлюднене тюремною адміністрацією", - написала Ясько.

Депутатка наголосила, що без медикаментів, які підтримували життя політика, це "питання кількох годин до коми, зупинки серця чи інших жахливих наслідків".

"Тільки якісна сучасна приватна лікарня з обладнанням і персоналом зможе врятувати Міхеіла. Звертаюся до влади Грузії - прошу негайно перевести Міхеіла Саакашвілі до приватної клініки з відповідними умовами", - зазначила Ясько.

Напередодні грузинська влада заявила, що Саакашвілі вживає їжу та оприлюднили відповідне відео. Однак політик спростував цю інформацію. За його словами, їв добавки з мікроелементами, виписані лікарями.

Міхеіла Саакашвілі затримали в Грузії 1 жовтня, куди він повернувся напередодні виборів. Він заявив, що вважає себе політичним в'язнем і в день затримання оголосив голодування.

Саакашвілі не був на батьківщині останні вісім років. Його заочно засудили до шести років ув'язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Ґелашвілі. І оголосили в розшук. Також Саакашвілі є підозрюваним в інших кримінальних справах.

Консиліум лікарів рекомендував перевести політика до багатопрофільної цивільної клініки. Влада Грузії згодна на переведення тільки до тюремної клініки.

Саакашвілі відмовляється від переведення до лікарні в'язниці, бо його там вб'ють, заявив адвокат ув'язненого Ніколоз Гварамія.

Прем'єр Грузії Іраклій Гарібашвілі назвав такі твердження маячнею і провокацією.

Зараз ви читаєте новину «"Кілька годин до коми" - Ясько про стан здоров'я Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути