неділя, 11 лютого 2018 02:15

Меркель вказала на провину Німеччини у Голокості

Меркель вказала на провину Німеччини у Голокості
Ангела Меркель визнала провину Німеччини у злочинах проти євреїв. Фото: Вести

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Німеччина несе відповідальність за злочини проти євреїв, які було скоєно в ХХ столітті.

Коментуючи польський закон про Інститут національної пам'яті, Меркель заявила, що "не має права втручатися в законодавство Польщі", передає Радіо Польща.

"Це були концтабори, відповідальність за які несе Німеччина, ця відповідальність зберігається, й кожен новий уряд Німеччини буде продовжувати цю відповідальність нести", - заявила Меркель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуда підписав скандальний антиукраїнський закон

Нагадаємо, 1 лютого верхня і нижня палати парламенту Польщі прийняли закон про Інститут національної пам'яті, який значно розширює повноваження установи в справі розслідування "злочинів, скоєних проти польського народу і його доброго імені".

Цей закон передбачає штрафи і терміни до трьох років позбавлення волі за публічні висловлювання про причетність поляків до Голокосту в роки Другої світової війни. Зокрема, йдеться про використання формулювання "польські табори смерті".

Крім того, вводяться штрафи і тюремні терміни за заперечення злочинів українських націоналістів проти поляків. Ця норма стосується Волинської різанини, яку Варшава раніше визнала геноцидом.

Зміни до цього законопроекту також призвели до дипломатичного скандалу між Польщею та Ізраїлем. Спротив Єрусалиму викликала норма цього закону, яка забороняє критику поляків, які могли бути причетними до вбивств євреїв під час Другої світової війни.

У ОБСЄ закликали президента Польщі ветувати закон, тому що він обмежує свободи вираження думок.

Зараз ви читаєте новину «Меркель вказала на провину Німеччини у Голокості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути