четвер, 22 жовтня 2020 14:42

Лікар вчинив самогубство, бо не витримав ізоляції

Лікар вчинив самогубство, бо не витримав ізоляції
Джошуа Берку / The Daily Mail

У Великій Британії лікар і талановитий музикант наклав на себе руки, бо не витримав ізоляції під час пандемії.

35-річний Джошуа Берку був скрипалем, закінчив Королівський музичний коледж у Лондоні. Гастролював із Лондонським камерним оркестром, викладав гру на скрипці. 5 років тому призупинив музичну кар'єру, щоб вивчати медицину. Отримав лікарську освіту в Ворікському університеті в липні 2019-го. Його знайшли мертвим вдома 14 червня. Про це пише британська The Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар застрелився через підозру на коронавірус

Сестра покійного Зоя, 38 років, розповіла, що брат потерпав від депресії, яка посилилась у самоізоляції.

"Думаю, брат не вкоротив би собі віку, якби не ізоляція. Востаннє, коли його бачила, був веселий. Але завжди відчувалося подвійне дно поведінки. Страждав через нудьгу й тугу", - сказала Зоя.

"Розумний, начитаний, працьовитий, чутливий і веселий хлопець. Із Джошуа вийшов би хороший лікар. Але він боровся з етичними проблемами в медицині, депресією і проблемами, спричиненими ізоляцією. Може, недостатньо голосно просив про допомогу", - сказав дядько покійного, лікар загальної практики в Німеччині, Пітер Шредер.

Джошуа і сестра вчилися з батьками на сімейній яхті, поки подорожували світом. У 8 років хлопець почав грати на скрипці. У 15 років виграв стипендію в музичній школі. Зробив кар'єру в музиці, розчарувався і вирішив перекваліфікуватися на лікаря. Вивчав медицину до 2019-го. Працював молодшим лікарем в лікарні в Брістолі. Намагався впоратися з браком кадрів у Національній службі охорони здоров'я, сварився через етику в медицині. Вирішив зробити перерву в роботі. Наклав на себе руки за 2 місяці до того, як мав повернутися на роботу в серпні.

За даними благодійної організації Doctors in Distress, що три тижні один лікар у Великій Британії вмирає через суїцид. У медиків від 2 до 5 разів більше шансів убити себе, ніж у інших фахівців. Посилення навантаження на лікарів під час пандемії погіршило їхнє психічне здоров'я. Звіт Британської медичної асоціації показав, що половина лікарів Англії страждають через тривожність, емоційне вигоряння й депресії, пов'язані з роботою.

Зараз ви читаєте новину «Лікар вчинив самогубство, бо не витримав ізоляції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути