субота, 17 серпня 2024 13:57

Із Міноборони РФ звільнили автора символу Z

Із Міноборони РФ звільнили автора символу Z
Політтехнолога Андрія Ільницького звільнили з Міноборони РФ. Фото: apostrophe.ua

У Росії з Міноборони звільнили політтехнолога Андрія Ільницького.

Вважають, що він був головним ідеологом колишнього міністра оборони Сергія Шойгу та одним із творців символу повномасштабного вторгнення в Україну - літери Z. Про це повідомляє російське видання "Медуза".

Пропагандистське видання ТАСС назвало Ільницького "військовим експертом, колишнім радником міністра оборони РФ". Водночас про точну дату звільнення російські ЗМІ не повідомляють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арешт Гіркіна вплинув на колаборантів

Ільницький обіймав посаду радника міністра оборони РФ з 2015 року. За даними ЗМІ, він працював із Шойгу ще з 2000-х років, коли той був губернатором Московської області. Ільницького називали головним політконсультантом Шойгу та одним із тих, хто створив символ літери Z для повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Відомо, що народився він у 1959 році у Львові в родині військового. Пізніше сім'я опинилася в Сибіру. А згодом Ільницький переїхав до Москви, де працював в одному з науково-дослідних інститутів. Займався розробкою озброєнь. Після розпаду СРСР він зайнявся видавничою справою. Серед іншого, видав книгу інтерв'ю з російським диктатором Володимиром Путіним.

"Медуза" пише, що ще 20 років тому Ільницький був прихильником США та критикував російську політичну систему. Однак в останні роки він заявляв, що Захід веде проти Росії "ментальну війну" та використовує "технологію Антихриста".

Російська влада нещодавно затримала керівника парку "Патріот" Міністерства оборони Росії В'ячеслава Ахмедова та заступника начальника Управління інноваційного розвитку МО Росії генерал-майора Володимира Шестерова за підозрою в шахрайстві в особливо великих розмірах. Обоє вважаються наближеними до колишнього міністра оборони Росії Сергія Шойгу.

12 травня 2024 року президент РФ Володимир Путін зняв із посади міністра оборони Сергія Шойгу. Його замінив колишній віце-прем'єр і радник Путіна з економічної політики Андрій Бєлоусов.

Зараз ви читаєте новину «Із Міноборони РФ звільнили автора символу Z». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути