Ексклюзиви
четвер, 11 листопада 2021 13:35

Йти відмовився. Довелося нести: з'явилося відео приїзду Саакашвілі до тюремної лікарні

Йти відмовився. Довелося нести: з'явилося відео приїзду Саакашвілі до тюремної лікарні
Колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі доправили до тюремної лікарні. Фото: скріншот

Спеціальна пенітенціарна служба Мін'юсту Грузії оприлюднила сьогодні, 11 листопада, відеокадри приїзду колишнього президента Міхеіла Саакашвілі до тюремної лікарні.

На кадрах видно, що Саакашвілі відмовляється вийти з реанімобіля. Його силоміць витягують кілька охоронців. Взявши його за ноги й за руки, несуть від вхідних дверей до ліфта, а потім коридором до палати.

Видно також, як Саакашвілі свариться в палаті з двома чоловіками без лікарських халатів і щось скидає зі столу. Вимагає, щоб чоловіки вийшли з палати й агресивно впритул підходить до одного з них. До палати входять ще кілька охоронців. На цьому відео припиняється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі почали судити заочно

Інформацію адвокатів Саакашвілі про те, що охоронці нібито тягли його 30 м до дверей тюремної лікарні, спростував Міністр юстиції Раті Брегадзе на брифінгу.

"Це відверта брехня, адже реанімобіль зупинився біля дверей тюремної лікарні. Ув'язнений Саакашвілі не підкорився вимозі вийти з машини й у цей час фізично та словесно образив нашого співробітника", - заявив міністр.

Додав, що пенітенціарна служба робить усе необхідне для підтримки здоров'я Саакашвілі в стабільному стані.

"Якщо Саакашвілі припинить голодування, його знову повернуть до Руставської в'язниці", - сказав міністр.

Міхеіла Саакашвілі затримали у Грузії 1 жовтня, куди він повернувся напередодні виборів. Він заявив, що вважає себе політичним в'язнем і в день затримання оголосив голодування.

Стан здоров'я Саакашвілі близький до надкритичного. Є загроза життю. Такого висновку дійшов особистий лікар політика Ніколоз Кіпшидзе.

8 листопада затриманого без погодження з родичами й адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані).

Зараз ви читаєте новину «Йти відмовився. Довелося нести: з'явилося відео приїзду Саакашвілі до тюремної лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути