середа, 10 листопада 2021 23:22

Саакашвілі почали судити заочно

Саакашвілі почали судити заочно
Розпочався суд над Саакашвілі. Фото: Укрінформ

Міхеїлу Саакашвілі, який перебуває в тюремній лікарні, навіть не повідомили про початок судового процесу і не привезли його до суду.

Відсутність Саакашвілі на судовому процесі керівництво Грузії пояснило його слабким здоров'ям та загрозою провокацій з боку його соратників під час транспортування з лікарні до зали суду, розповіла у Facebook українська омбудсменка Людмила Денісова.

Подібні дії судової влади Грузії порушують конституційні права людини на справедливий та публічний розгляд судового процесу. Вона звернулася до міжнародних правозахисних організацій відреагувати на порушення. І вимагала проконтролювати присутність Саакашвілі на наступному судовому процесі, який заплановано на 29 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС України вимагає перевезти Саакашвілі в цивільну лікарню

У грузинській столиці в адміністративному порядку затримано 46 активістів опозиції. Вони вимагали перевести експрезидента країни Міхеїла Саакашвілі до цивільної клініки. Схопили мітингувальників біля будівель Служби державної безпеки та Міністерства охорони здоров'я Грузії.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі почали судити заочно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути