вівторок, 19 червня 2018 14:07

Французька подружка Путіна розтринькала бюджетних €300 тисяч

Французька подружка Путіна розтринькала бюджетних €300 тисяч
Ле Пен зобов'язали повернути Європарламенту €300 тис.

Суд зобов'язав пропутінську лідерку французької ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен повернути Європарламенту €300 тис. Їх витратила на своїх помічників.

Європарламент регулярно виділяв Ле Пен гроші. З 2010-го по 2016 рік вона заплатила помічникам €298 497. Суд Євросоюзу вважає витрати не виправданими. Ле Пен не змогла довести, що помічники насправді виконували роботу для неї, повідомляє "Європейська правда".

"Ця постанова ґрунтується не на суті справи, а на процедурних аспектах. Ми збираємося оскаржити це рішення", - сказала вона AFP.

Суд розглянув докази Європейського бюро боротьби з шахрайством (OLAF). 2016-го його співробітники з'ясували факт розтрати коштів з боку Ле Пен. Парламент дав жінці час повернути гроші до січня 2017-го. Пригрозив, що у протилежному разі стягуватиме їх із зарплати. У такий спосіб вдалося повернути близько €60 тис. від Ле Пен до того, як вона покинула Європарламент 2017 року, повідомило кореспондента AFP неназване джерело. Тепер вона не є депутатом і гроші стягнуть через суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купили сервіз для Макрона

Марін Ле Пен належить до так званих євроскептиків - критикує участь Франції у Євросоюзі. 2016-го висувалася на посаду президента Франції. Програла нинішньому президенту Еммануелю Макрону.

Вона відома неодноразовими висловлюваннями на підтримку Росії та її президента Володимира Путіна. Так, 2013 року назвала російську модель економіки життєздатною альтернативою американській.

Ле Пен підтримала політику РФ на Близькому Сході, зокрема щодо війни в Сирії. 2014 року лідерка французьких націоналістів заявила про законність результатів кримського псевдореферендуму. Вона заявила, що тамтешній народ "жив у страху та кинувся в обійми тієї країни, з якої походить".

Зараз ви читаєте новину «Французька подружка Путіна розтринькала бюджетних €300 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути