вівторок, 17 серпня 2021 15:56

Евакуюють тисячі людей: Францію охопила масштабна пожежа
7

На південному сході Франції в районі Вар спалахнула масштабна лісова пожежа. Евакуювали кілька тисяч осіб, зокрема туристів.

Із займанням боряться понад 650 пожежників, заявив міністр внутрішніх справ країни Жерар Дарманен. Місцевих жителів закликали триматися якнайдалі від вогню.

"Пожежа почалася за несприятливих погодних умов. До операції з ліквідації пожежі, яка вже випалила кількасот гектарів, залучили кілька пожежних літаків", - ідеться в повідомленні.

Фото: Reuters

Займання почалося біля села Ґонфарон приблизно за 50 км на захід від міста Сен-Тропе на французькій Рив'єрі. Вогонь охопив 22 км лісу й поширюється швидко. Для гасіння вогню застосовують також вертольоти-бомбардувальники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські рятівники повернулися після гасіння пожеж у Греції

У США лісова пожежа під назвою Dixie майже повністю знищила місто Ґрінвілл у штаті Каліфорнія. Евакуювали понад 16 тис. осіб. Пожежа охопила територію понад 112,5 тис. га. У ніч на 6 серпня вогонь дістався дерев'яних будівель.

Частина середземноморського регіону зіткнулася із сильною спекою в останні тижні, але Франція досі уникала великих пожеж.

З 28 липня лісові пожежі поширилися в південно-західних регіонах Туреччини, зокрема в провінціях Анталья, Адана, Мерсін і Мугла, які є популярними туристичними напрямками. Нові осередки займань виникли й поблизу Бодрума.

Зараз ви читаєте новину «Евакуюють тисячі людей: Францію охопила масштабна пожежа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути