четвер, 07 жовтня 2021 14:03

Евакуація українців з Афганістану: спецслужби РФ намагалися зірвати операцію

Евакуація українців з Афганістану: спецслужби РФ намагалися зірвати операцію
До зриву евакуаційної операції спецслужби РФ залучили свої ЗМІ. Фото: gur.gov.ua

Спецслужби Російської Федерації намагалися завадити евакуації громадян України з Афганістану. Для цього країна-агресорка залучила свої ЗМІ.

Їм наказали повідомляти про те, що евакуації українців не буде, бо держава покинула своїх громадян напризволяще, повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

"Нашим громадянам, яких ми забирали, неодноразово надходили пропозиції виїхати в Росію в обмін на заяви, що Україна покинула їх на загибель", - розповів розвідник України, учасник операції з порятунку українських громадян з Афганістану Олег в ефірі телеканалу "Настоящее время".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна планує відправити черговий евакуаційний літак в Афганістан

Попри небезпеку для воїнів ще й із боку спецслужб РФ українські розвідники провели блискучу операцію, наголосили у відомстві.

"Незабаром відео героїчної та високопрофесійної роботи українських розвідників транслювалося в ефірі провідних світових телеканалів і вкотре підтвердило фейковість російської пропаганди", - ідеться в повідомленні.

23 вересня в аеропорту "Бориспіль" на Київщині сів черговий літак з евакуйованими з Афганістану. На борту було приблизно 100 осіб - українці й громадяни інших країн.

22 серпня в Борисполі зустріли військово-транспортний літак Іл-76МД з 31 евакуйованими. Повітряне судно 21 серпня вилетіло з Кабула в Пакистан. Це був перший евакуаційний літак України, який вивіз людей з Афганістану.

Хоч Україна не мала миротворчого контингенту в Афганістані, вона посіла восьме місце серед країн Європи за кількістю врятованих людей. Загалом Україна евакуювала з Афганістану понад 650 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Евакуація українців з Афганістану: спецслужби РФ намагалися зірвати операцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути