неділя, 26 вересня 2021 11:19

ЄС звинуватив Росію у нападі на німецьких політиків

ЄС звинуватив Росію у нападі на німецьких політиків
Верховний представник ЄС із закордонних справ Жосеп Боррелль / Getty Images

У п'ятницю, 24 вересня, верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррелль звинуватив хакерів, пов'язаних з Росією, в загрозі "основам функціонування наших демократій".

Російська хакерська група, яка проводить кампанії з дезінформації під назвою Ghostwriter, стоїть за кампанією, спрямованою проти членів федерального і регіонального парламентів Німеччини. Вони за допомогою підроблених електронних листів намагалися отримати компрометуючу інформацію. У цьому місяці МЗС Німеччини заявив, що відповідальність за теракт несе Росія. Про це пише видання Politico.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати просять ООН визнати ФСБ і генштаб РФ терористичними організаціями

"Ця зловмисна кібердіяльність суперечить нормам відповідальної поведінки держави в кіберпросторі. Це спроба підірвати наші демократичні інститути і процеси. Закликаємо Росію дотримуватися норм відповідальної поведінки. Блок ще розглядає подальші кроки, які можуть означати введення нових санкцій, таких як заморожування активів і заборону на поїздки для фізичних осіб", - заявив Жозеп Боррелль.

Група російських хакерів також зламала польських політиків на початку цього року, спричинивши національний скандал в Польщі через витік особистих листів високих чиновників, в тому числі прем'єра Матеуша Моравецького.

Фірма з кібербезпеки FireEye зв'язала атаки Ghostwriter з групою під назвою UNC1151, пов'язану з ГРУ.

Раніше хакери атакували також чиновників в Литві, Латвії та НАТО за допомогою підроблених електронних листів і листів, нібито присланими місцевими ЗМІ.

ЄС ввів перший ряд санкцій щодо російських, китайських і північнокорейських груп хакерів в липні 2020 року. У жовтні 2020 роки ЄС також наклав санкції на російських працівників ГРУ за злом національного парламенту Німеччини.

Міноборони Литви попередило, що покупці повинні викинути китайські телефони і не купувати нові.

Зараз ви читаєте новину «ЄС звинуватив Росію у нападі на німецьких політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути