понеділок, 14 червня 2021 08:57

Джонсон образився на Макрона після саміту G7

Джонсон образився на Макрона після саміту G7
Борис Джонсон посварився із президентом Франції Еммануелем Макроном. Фото: facebook.com/borisjohnson

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон посварився із президентом Франції Еммануелем Макроном під час саміту "Великої сімки".

Це сталося начебто ще 12 червня, пишуть британські ЗМІ.

Джонсон висловив розчарування так званим "Ірландським протоколом". Ірландські кордони були однією із основних проблем у процесі Brexit. Адже Північна Ірландія є регіоном Об'єднаного Королівства, але перебуває під дією митного законодавства ЄС та в зоні вільної торгівлі.

Щодо цього Джонсон запитав у Макрона, як би той діяв, якщо сосиски з Тулузи заборонили б перевозити до Парижа. Президент Франції назвав це порівняння некоректним, бо ж Париж і Тулуза є містами однієї країни. Таким чином Макрон фактично натякнув, що Північна Ірландія не є частиною Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: G7 звернулася до режиму Лукашенка

Джонсона заява французького лідера вкрай обурила. У спілкування зі Sky News британський прем'єр-міністр сказав, що деяким лідерам добре було б вбити собі в голову, що Велика Британія є єдиною країною.

Створити глобальний проєкт з протидії Китаю домовилися лідери країн "Великої сімки" на саміті G7. Проєкт полягатиме в фінансовій підтримці інфраструктури в країнах, що розвиваються.

Завдяки програмі, учасники G7 та інші партнери-однодумці координують мобілізацію капіталу приватного сектору в чотирьох сферах: клімат, охорона здоров'я, цифрові технології та рівність, у тому числі гендерна - шляхом каталітичних інвестицій відповідних фінансових установ розвитку.

Ініціатива B3W охопить країни від Латинської Америки і Карибського басейну до Африки та Індо-Тихоокеанського регіону.

Зараз ви читаєте новину «Джонсон образився на Макрона після саміту G7». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути