Ексклюзиви
пʼятниця, 07 квітня 2017 02:58

Дві українки намагались вивезти до Польщі гармату

Дві українки намагались вивезти до Польщі гармату
Фото: Агентство внутрішньої безпеки Польщі

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі вилучили на польсько-українському кордоні артилерійську гармату. Затримали осіб, котрі намагалися ввезти її до Польщі. Артилерійська система, яку встановлюють на військових кораблях, призначена для збиття повітряних цілей, зокрема керованих ракет, літаків, гелікоптерів та невеликих надводних цілей.

Про це інформує прес-служба Агентства внутрішньої безпеки Польщі. Це трапилось 31 березня у прикордонному пункті пропуску в Дорогуську. Під час митного контролю митники виявили компоненти корабельної артилерійської установки AK-630 калібром 30 мм.

Гармату з замком радянського виробництва перевозили фургоном на українській реєстрації. Зброю задекларували як гідравлічний компонент. Польські правоохоронні органи затримали двох громадянок України, котрі їхали цим авто, цитує правоохоронців польський телеканал Polsat News.

"Виявлено морську протиповітряну гармату, чотири особи затримані, вилучено 1300 пачок цигарок без акцизу – це результат люблінської акції Агенства внутрішньої безпеки та інших спецслужб. Спільні дії почали після спроби ввезення до Польщі зброї. Після попередження на кордоні спроби ввезення зброї до акції приєдналося Агентство внутрішньої безпеки, яке вилучило зброю. Агентство спільно з поліцією та Митною службою провели обшуки у місці, куди мали доставити зброю. Проведено обшук ще в одному приміщенні. В результаті цих дій вилучено 1300 пачок контрабандних цигарок без акцизу і затримано ще дві особи", – зазначив речник міністра – координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин.

Затримали чотирьох громадян України, з яких один живе у Польщі на постійній основі. На прохання прокуратури суд застосовував щодо усіх українців запобіжний захід у вигляді тримісячного утримання під вартою. Затримані не зізналися у спробі контрабанди військової техніки, виправдовуючись тим, що вони не усвідомлювали справжність призначення товару, який перевозили.

Таким чином, на територію Польщі спробували ввезти зенітну гармату AK-630 – 30-мм шестиствольну автоматичну корабельну артилерійську установку радянського виробництва. Така зброя перебуває, зокрема, на кораблях Військово-морського флоту Польщі. Розпізнання зброї у справі розслідування здійснили військові експерти.

Розслідування у цій справі веде Агентство внутрішньої безпеки та районна прокуратура у Холмі.

Зараз ви читаєте новину «Дві українки намагались вивезти до Польщі гармату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути