середа, 15 червня 2022 00:22

Двері НАТО можуть зачинитися для Швеції та Фінляндії на рік

Двері НАТО можуть зачинитися для Швеції та Фінляндії на рік
Туреччина блокуватиме вступ Швеції та Фінляндії в Альянс. Фото: ua.news

Туреччина відкладе членство Швеції та Фінляндії в НАТО більш ніж на рік, якщо країни не виконають її вимог щодо курдських угруповань.

"Це питання національних інтересів. Ми готові запобігти їхньому членству протягом року, якщо це необхідно. Туреччина є другою за величиною армією в НАТО і надає безпілотники, які допомагають Україні захищатися. Ми заслуговуємо на більшу повагу", – сказав депутат від керівної турецької Партії справедливості та розвитку, голова парламентського комітету із закордонних справ Акіф Чагатай Килич, повідомляє The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія слідом за Швецією подала заявку на вступ до НАТО

За його словами, Туреччина виконує свої зобов'язання перед альянсом.

"Що (Швеція і Фінляндія - ред.) збираються робити? Вони переховують терористичні організації, які вбивають мій народ, не поважають наші кордони, становлять екзистенційну загрозу для моєї країни. Єдине, чого ми вимагаємо, щоб не було відмінностей. Терористична організація є терористична організація" , – сказав депутат.

17 травня Фінляндія і Швеція подали заявки на вступ до Альянсу. Проти вступу виступає Туреччина. Вона заявила, що ці країни підтримують "терористів". Ідеться про Робітничу партію Курдистану.

Туреччина заявила, що не змінить свою позицію про вступ Фінляндії та Швеції до Північноатлантичного альянсу, якщо країни не виконають її вимоги щодо питань безпеки та боротьби з тероризмом.

12 червня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що застереження Туреччини про приєднання Фінляндії та Швеції до альянсу слід врахувати. "Це цілком легітимні побоювання", – сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Двері НАТО можуть зачинитися для Швеції та Фінляндії на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути