вівторок, 16 жовтня 2018 06:06

Душевнохворі, католики, селяни - фотограф розкрив невідоме життя Китаю
20

Психіатрична лікарня в Шаньсі, 1990 рік Нова книга "Трилогія" Лу Нана об'єднує три проекти - "Забуті люди", "На дорозі" та "Чотири сезони". Охоплюючи 1989-2004 роки, фотографії документують сферу соціальної допомоги, віри і сільського життя в Китаї та Тибеті
Фото: photographyofchina.com
Психіатрична лікарня в Гуйчжоу, 1990 рік У "Забутих людях" Лу показав переживання психычно хворих людей в Китаї того часу. Він каже: "На мій погляд, це були перш за все люди, і лише потім пацієнти психіатричної лікарні. У "Забутих людях" до усіх я поставився з гідністю»
Фотографія із серії Забуті люди: стан психіатричних пацієнтів Китаю" знята у 1989-1990 роках
Фотографія із серії Забуті люди: стан психіатричних пацієнтів Китаю" знята у 1989-1990 роках
Фотографія із серії Забуті люди: стан психіатричних пацієнтів Китаю" знята у 1989-1990 роках

Фотограф Лу Нан, 56 років, з Пекіна робить докуметальні знімки людей з різних прошарків суспільства Китаю.

Першою у 1989 році світ побачила його серія фото "Забуті люди: стан психіатричних пацієнтів Китаю". Потім він зняв серію фото про життя китайських католиків під назвою "На дорозі: католицька віра в Китаї", 1992-1996 роки. Життя селян у Тибеті показав у знімках "Чотири сезони: повсякденне життя селян Тибету", 1996-2004 роки. Умови, в яких жувуть ув'язнені китайці зображення на світлинах із серії "Тюрма Північної Бірми, 2006 рік. Нетрадиційні теми зйомок зробили фотографа популярним і впізнаваним, пише The Guardian.

Він став одним з перших, хто показав іншу сторону китайського суспільства, людей, яких часто вважаються вигнанцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти у війні: показали правдиві фото з Донбасу

"Я просто поважаю їх і піклуюся про них... Вони такі ж, як і всі ми", - каже Лу. Своїми фотографіями він прагне нагадати, що всі люди рівні і заслуговують поваги.

Фотограф Джонні Міллер робить за допомогою дрона фото контрастних частин міст по всьому світу. Знімає розкішні райони, які межують із бідними кварталами. "Найсильніші фото виходять, коли камера дивиться прямо донизу. Показує межу між багатими та бідними. Іноді це паркан, дорога чи заболочена місцевість. З одного боку - халабуди, з іншого - багаті маєтки. Люди бачать у таких фото самих себе і це їх бентежить", - розповів Джонні.

Зараз ви читаєте новину «Душевнохворі, католики, селяни - фотограф розкрив невідоме життя Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути