неділя, 13 листопада 2022 05:43

Дугін натякнув, що Путіна вб'ють

Дугін натякнув, що Путіна вб'ють
Російського президента Володимира Путіна критикують пропагандисти "руского міра". Фото: eastnews

Втеча російських окупантів з Херсона підірвала довіру до керівника Кремля Володимира Путіна й поставила під сумнів його здатність виконувати свої воєнні обіцянки.

Відкрито розкритикував президента РФ ідеолог "руского мира" Олександр Дугін, пише Інститут вивчення війни (ISW).

"Він заявив, що Путін як "самодержець" "має врятувати свою націю, інакше на нього чекає доля "короля дощів" (натякнув, що Путіна вб'ють, пославшись на "Золоту гілку" сера Джеймса Фрейзера, де мовилося про те, що короля вбили, тому що не зміг доправити дощ серед посухи", - пояснюють у звіті ISW.

Дугін водночас применшив роль інших осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Путін замінює найвищих військових командирів ‒ аналіз британської розвідки

"Ідеолог "руского мира" зазначив, що командувач російськими окупаційними військами в Україні Сергій Суровікін не несе відповідальності за політичне рішення про вихід з Херсона. Дугін підкреслив, що самодержець не може виправити це відхилення від ідеології одними публічними виступами, наголосивши, що "межа досягнута", - розповідають в Інституті вивчення війни.

Дугін згадав про застосування тактичної ядерної зброї, назвавши його "кінцем", і продовжив зауваження, що запізнілі російські зміни у військовій кампанії не спричинили жодного впливу на зміну перебігу війни.

Російські пропагандисти дедалі частіше вимагають від Кремля та вищого військового командування кинути всі сили на війну проти України.

Один з них – Володимир Соловйов – закликав до повної мобілізації, а також звільнення некомпетентних чиновників після втечі росіян з Херсона.

"Пряма критика Путіна в середовищі провоєнної спільноти є майже безпрецедентною, а гучна атака Дугіна на Путіна може свідчити про зміни серед російських націоналістичних ідеологів", - вказують фахівці.

В Інституті вивчення війни додали, що деякі воєнні блогери натякнули, що Кремль зрадив Херсон, "продавши", а інші – що Кремль постійно здає свої території, не питаючи росіян

"Вони також поставили під сумнів легітимність заявленого 87% рівня підтримки російської анексії Херсонської області", – підсумували аналітики.

Херсон перебував в російській окупації з початку березня.

11 листопада українські війська зайшли до Херсона. Воїнів зустрічали жителі. Збройні сили України майже повністю контролюють місто.

Міністерство оборони РФ заявило, що всіх окупантів, які перебували на правому березі Дніпра, до ранку 11 листопада вивели на лівий берег. Росіяни, які лишилися в Херсоні, викидали форму у сміття і перевдягалися в цивільне.

Зараз ви читаєте новину «Дугін натякнув, що Путіна вб'ють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути