пʼятниця, 08 січня 2021 18:03

"Задля захисту наших громадян". Австрія закриває кордони з Чехією та Словаччиною

"Задля захисту наших громадян". Австрія закриває кордони з Чехією та Словаччиною
У разі відмови - в'їзд буде заборонений. Фото: unsplash.com

Сьогодні опівночі Австрія закриває кордони з Чеською Республікою та Словаччиною. Таке рішення ухвалили через зростання кількості хворих на коронавірус, як зазначив міністр внутрішніх справ Карл Негаммер.

Невеликі прикордонні переходи будуть закриті, на більших - введуть фіксований контроль. Перед цим в Австрії була введена серія мобільних систем контролю, які перевіряли вибірково людей. З 19 грудня перевірили понад 770 тис., з яких приблизно 10 тис. осіб відмовили у в'їзді до Австрії, а близько 55 тис. - відправили на самоізоляцію, повідомляє The Local.

"У Чеській Республіці спостерігається велика кількість нових випадків інфікування з 7-денною захворюваністю в 680 осіб (на 100 тис. осіб). Щоб захистити наших громадян, ми закриваємо кордони на даному етапі і перевіряємо всі автомобілі при в'їзді в Австрію", - сказав міністр Негаммер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал з вакцинацією поза чергою: 2 посадовців варшавського університету звільнили

Ті, хто перетинає кордон у зв'язку з роботою, дозволять в'їзд без карантину, але треба буде пред'явити прикордонникам докази того, що у них роботодавець в Австрії. Іншим необхідно буде відправлятися на самоізоляцію. У разі відмови - в'їзд буде заборонений.

З 28 грудня Японія закриває кордони для всіх іноземців через виявлений в країні новий штам коронавірусу, який раніше виявили у Великобританії. Заходи будуть діяти з 28 грудня до кінця січня 2021 року. Про це йдеться в заяві уряду.

Зараз ви читаєте новину «"Задля захисту наших громадян". Австрія закриває кордони з Чехією та Словаччиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути