вівторок, 27 квітня 2010 11:43

Держдума РФ без зайвого шуму ратифікувала угоду Януковича - Медведєва

Держдума РФ без зайвого шуму ратифікувала угоду Януковича - Медведєва

Держдума ратифікувала російсько-українську угоду, яка передбачає перебування Чорноморського флоту РФ у Севастополі до 2042 року.

Таке рішення депутати ухвалили 410 голосами на додатковому засіданні у вівторок.

Документ був підписаний президентами Росії та України Дмитром Медведєвим і Віктором Януковичем 21 квітня в Харкові. Він передбачає продовження термінів перебування ЧФ в Севастополі на 25 років, починаючи з 2017 року.

Відповідно до угоди, орендна плата за перебування Чорноморського флоту РФ на території України починаючи з 28 травня 2017 складається з платежів РФ Україні в розмірі $ 100 млн на рік, а також з додаткових коштів.

Додаткові кошти будуть отримані за рахунок зниження з дати набрання чинності цієї угоди ціни в розмірі до $ 100 від встановленої чинним контрактом між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз" України, на кожну тисячу кубометрів газу, що поставляється на Україну, за наступною формулою: при ціною в $ 333 і вище за 1 тис. кубометрів газу знижка складе $ 100, при ціні нижче $ 333 знижка складе 30% від такої ціни.

Угода набуває чинності з дати останнього письмового повідомлення про те, що кожна зі сторін виконала внутрішньодержавні процедури, необхідні для набуття чинності.

У пояснювальній записці до проекту закону про ратифікацію угоди по флоту підкреслюється, що ратифікація документа відповідає національним інтересам Росії.

У висновку уряду на проект закону також вказується, що ратифікація угоди відповідає довгостроковим стратегічним інтересам РФ, підкреслює прагнення обох держав до створення сприятливих умов для довгострокового двостороннього співробітництва.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Держдума РФ без зайвого шуму ратифікувала угоду Януковича - Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути