Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2024 14:31

Чому Захід має бути зацікавленим допомагати Україні: польський політик навів аргумент

Чому Захід має бути зацікавленим допомагати Україні: польський політик навів аргумент
Віцемаршалок Сенату Польщі Міхал Камінський розповів про зацікавленість Заходу у перемозі України. Фото: wikipedia.org

Країни Заходу зацікавлені у перемозі України над російським агресором не лише з моральної точки зору, адже Україна має що запропонувати партнерам і в економічному плані.

Тому союзники повинні максимально допомагати Києву у протидії загарбникам. Про це у коментарі Укрінформу заявив віцемаршалок Сенату Польщі Міхал Камінський.

Він взяв участь у Чорноморському безпековому форумі в Одесі - Black Sea Security Forum.

"Сьогодні є зацікавлення Заходу тим, що Україна після перемоги в економічному плані може запропонувати європейським партнерам. Допомагаючи Україні перемогти, Захід інвестує також у власне майбутнє, і це стосується не лише безпекового виміру", - сказав Камінський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі стали більш негативно ставитися до біженців з України: які причини

За його словами, можливості, які Заходу надає економічний потенціал України, – це аргументи, які вже зараз слід використовувати Києву.

"Треба показувати Заходу, що допомога Україні, аби вона перемогла в цій війні, є не лише моральним вибором, але й цілком прагматичним економічним інтересом", - зазначив політик.

Він також погодився з тезою, що є небезпека зниження підтримки України та українців у польському суспільстві. У цьому контексті віцемаршалок наголосив на потребі "значної зрілості політичного класу, ЗМІ, усіх, хто розуміє проблему".

"Я завжди кажу: Польща не зможе без України, а Україна, відповідно, без Польщі. Якщо Польща є незалежною, то рано чи пізно Україна теж буде незалежною. Якщо Україна не є незалежною, то рано чи пізно така ж доля спіткає й Польщу", - наголосив Камінський.

За його словами, єдність України та Польщі є запорукою захисту від навали зі Сходу, ця єдність також захищає від можливої "політичної зради Заходу".

Польща планує підготувати військовий підрозділ з українців. Зараз тривають переговори з Україною, щодо умов реалізації цього задуму, пишуть польські ЗМІ.

Угода між Польщею і Україною має бути підписана до саміту НАТО у липні цього року.

Зараз ви читаєте новину «Чому Захід має бути зацікавленим допомагати Україні: польський політик навів аргумент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути