вівторок, 20 червня 2023 21:30

Буданов: конфлікт Пригожина та Міноборони РФ реальний

Буданов: конфлікт Пригожина та Міноборони РФ реальний
У розвідці слідкують за конфліктом Євгена Пригожина та Міноборони РФ. Фото: EADaily

Конфлікт глави ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина і Міноборони РФ цілком реальний.

Про це свідчать дані української розвідки, сказав керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Я ніяк це не назву грою на публіку і навіть фейком. Це зовсім не туди. Цей конфлікт цілком реальний, і вони його, в принципі, і не приховують", – вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфлікт між Пригожиним і Шойгу набрав обертів на тлі контрнаступу

У заявах Пригожина є більше правди про ситуацію на фронті. Офіційний спікер Міноборони РФ Ігор Конашенков такого собі не дозволяє. Він заявляє, що "все добре".

"Пригожин каже, що навпаки: подивіться навколо, це точно не переможна війна, нам тут у принципі вже не перемогти. Подивіться, які прорахунки, стріляти нічим, що робити військо взагалі не розуміє, воно не навчене тощо. Тому це фейком не назвеш. Це просто зустрічний бій правди з неправдою", – заявив керівник ГУР.

Засновник і фінансист приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин давно заручився підтримкою російських ультранаціоналістів. Він жадає усунути з посади міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу.

Високопосадовці у Кремлі намагаються змусити Пригожина відмовитися від своїх політичних амбіцій у Росії. Низка наближених до адміністрації президента РФ Володимира Путіна стверджували, що Пригожин використовує битву за Бахмут та війну в Україні, аби стати політичною фігурою.

Зараз ви читаєте новину «Буданов: конфлікт Пригожина та Міноборони РФ реальний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути