Ексклюзиви
вівторок, 20 червня 2023 10:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Конфлікт між Пригожиним і Шойгу набрав обертів на тлі контрнаступу

Конфлікт між Пригожиним і Шойгу набрав обертів на тлі контрнаступу
Фінансист приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин пішов на конфронтацію з міноборони РФ в незручний для момент для Міноборони РФ. Фото: eastnews.ua

Засновник і фінансист приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин намагається підірвати авторитет Міністерства оборони Росії.

Російське відомство вважає його дії недоречним на тлі українського контрнаступу, звітує розвідка Великої Британії.

"У відповідь на вимогу Сергія Шойгу до найманців ПВК "Вагнер" укласти контракти з оборонним відомством РФ до 1 липня Пригожин склав зразок контракту власної розробки. Так званий документ він передав до російського міністерства кілька днів тому і вже три доби чекає на відповідь", – йдеться у огляді британського Міноборони за 20 червня, опублікованому в Twitter.

Пригожин 19 червня заявив, що очікує від Міноборони Росії реакції щодо власного варіанта умов для "добровольчих формувань". Його він склав після неодноразових публічних і категоричних відмов виконувати ультиматум МО РФ щодо обов'язкового укладання контракту з російською армією з боку усіх найманців ПВК "Вагнер".

"Це є черговою навмисною спробою Пригожина вдарити по авторитету військового керівництва Росії. Зокрема у час, коли російська армія зайнята протидією контрнаступу України, що створює для військової верхівки неабиякі проблеми", – припускають аналітики.

У британському оборонному відомстві не сумніваються, що йдеться про вихід конфронтації між Пригожиним та російським Міноборони на новий рівень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 32 тис. зеків з ПВК "Вагнер" повернулися на вулиці Росії

"Хоча зміст документа Пригожина не був оприлюднений, сам факт його передачі підвищує ставки й, імовірно, є ще однією свідомою спробою підірвати авторитет офіційного військового керівництва. Тон Пригожина щодо МО став однозначно конфронтаційним", – йдеться у повідомленні.

У російському Міноборони назвали дії Пригожина "прикрими" на тлі того, що РФ намагається протидіяти українському контрнаступу.

Засновник і фінансист приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин давно заручився підтримкою російських ультранаціоналістів. Він жадає усунути з посади міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу.

Високопосадовці у Кремлі намагаються змусити Пригожина відмовитися від своїх політичних амбіцій у Росії. Низка наближених до адміністрації президента РФ Володимира Путіна стверджували, що Пригожин використовує битву за Бахмут та війну в Україні, аби стати політичною фігурою.

Зараз ви читаєте новину «Конфлікт між Пригожиним і Шойгу набрав обертів на тлі контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути