неділя, 01 травня 2022 15:59

"Бережіться! Вас упізнають і покарають" - засновник Bellingcat звернувся до російських окупантів

"Бережіться! Вас упізнають і покарають" - засновник Bellingcat звернувся до російських окупантів
Засновник Bellingcat звернувся до російських загарбників. Фото: Еспресо

Спецслужби та ентузіасти в усьому світі перехоплюють і записують військові радіообміни РФ.

Зібрані дані стануть матеріалом розслідувань воєнних злочинів. Про це повідомив засновник групи Bellingcat Еліот Гіґґінс у колонці для "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни катують цивільних людей на окупованому півдні, як у Бучі - розвідка

Гіґґінс зазначив, що завдяки технологіям і соцмережам на зміну чуткам прийшла детальна й точна інформація в реальному часі про те, що відбувається. Точний час і місце артилерійських і ракетних ударів фіксуються в режимі онлайн. До розслідувачів надходять навіть накази командирів артилерійських батарей, які стріляють по цивільних цілях.

"Детальність інформації, яку дістаємо, вражає уяву", - зазначив Гіґґінс і додав, що Bellingcat вже зібрали безліч даних про дії солдатів та офіцерів РФ, і "це лише маленька частина документальних відомостей, що нададуть трибуналам з воєнних злочинів, коли війна закінчиться".

Bellingcat створив базу даних, що містить фотографії та відеозаписи подій, у яких постраждали цивільні. "Визначили географічні координати сотень таких випадків, і тепер дістати всю інформацію про них можна за допомогою простого клацання на мапі", - повідомив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З полону визволили українців, яким окупанти ампутували кінцівки

Гіґґінс попереджає російських військових, що їм не вдасться "сховатися за безликістю військової форми" і обіцяє, що докладуть усіх зусиль для того, щоб встановити всіх учасників нападів на цивільне населення.

"Російські військовослужбовці, бережіться! Якщо ви скоїте воєнний злочин, то світ дізнається про це. Вас упізнають. І покарають. Процес уже розпочався", - інформує Гіґґінс.

У березні Bellingcat запустив інтерактивну карту для відстеження імовірних воєнних злочинів в Україні - ukraine.bellingcat.com.

Зараз ви читаєте новину «"Бережіться! Вас упізнають і покарають" - засновник Bellingcat звернувся до російських окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути