неділя, 01 травня 2022 14:55

Спецтема: Війна Росії проти України

З полону визволили українців, яким окупанти ампутували кінцівки

З полону визволили українців, яким окупанти ампутували кінцівки
Захоплюючи у заручники мирних мешканців, російські окупанти порушують норми міжнародного гуманітарного права. Фото: unian

Українські громадяни після повернення в Україну завдяки обміну розповідають про приниження та нелюдські умови тримання в російському полоні.

Серед визволених є важкопоранені, із сепсисом, ампутованими кінцівками. Про це повідомила уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова в Telegram.

Під час захоплення в полон росіяни забирали в українських чоловіків чоботи, наповнювали їх водою і знову взували. Після цього в'язнів змушували лежати обличчям до землі на морозі три-чотири дні поспіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні з Маріуполя спробують вивезти цивільних

З обмороженими кінцівками та зав'язаними очима чоловіків переправляли до російських таборів, потім до СІЗО №1 - тюрми російського міста Курська, де їм не надавали жодної медичної допомоги.

Українців одягали у форму полонених, підстригали волосся, катували, змушували вчити патріотичні російські пісні й виконувати їх для наглядачів. Допити відбувалися двічі-тричі на день, після чого чоловіків жорстоко били, а згодом змушували підписати документи про те, що з ними добре поводилися.

Важкохворих, з ампутованими внаслідок обморожень кінцівками й пальцями ніг, окупанти вирішили обміняти. Через брак машин швидкої допомоги окупанти везли на обмін важкопоранених українців п'ять годин на вантажних залізничних платформах. Окупанти поклали поранених на шосе на ношах, де їх забрали солдати.

Служба безпеки України нейтралізувала глибоко законспіровану диверсійно-розвідувальну групу ворога. Російські агенти готували теракт - планували збити літак.

Зараз ви читаєте новину «З полону визволили українців, яким окупанти ампутували кінцівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути