четвер, 28 вересня 2017 17:31

Австралійську блогершу оштрафували на $350 тис.

Австралійську блогершу оштрафували на $350 тис.
Блогерша зазначає, що попри усе скоєне, хотіла б, аби люди казали: "Добре, вона хоч людина". Фото: cancermed.ru

Аннабель (Белль) Гібсон, австралійську блогершу, оштрафували за обман читачів. Вона розповідала, що змогла вилікуватися від раку мозку за допомогою альтернативної медицини. Федеральний суд Мельбурна зобов'язав її виплатити $350 тис. штрафу.

Про це повідомляє ВВС.

Белль протягом кількох років запевняла, що в 20-річному віці лікарі діагностували їй рак мозку та прогнозували, що через 4 місяці дівчина помре. Але їй нібито вдалося вилікуватись завдяки кисневій терапії та особливому дієтичному харчуванню з відмовою від глютену й цукру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російській блогер помер від укусу змії в прямому ефірі

Блогерша поширювала свою програму "лікування" з 2013-го. В цю програму входили кулінарна книга та мобільний додаток про здоровий спосіб життя. Відомо, що додаток завантажували понад 411 тис. разів, а книгу придбали більше 16 тис. людей. Австралійські ЗМІ підрахували, що всього автор заробила $322 тис., які обіцяла пожертвувати на благодійність.

Лише у 2015 році журналістам вдалося викрити Гібсон. Адже у 2009-му їй було не 20, а 17 років, жодних даних про її томографію та лікування не існує, жодна з організацій грошей не отримала.

Аннабель зізналася в інтерв'ю Australian magazine, що справді вводила людей в оману, бо хотіла привернути увагу. Вона сказала, що не очікує на прощення та готова понести відповідальність за свої вчинки.

Блогерша зазначає, що попри усе скоєне, хотіла б, аби люди казали: "Добре, вона хоч людина".

Профільне управління штату Вікторія подало цивільний позов про порушення п'яти законів у сфері прав споживачів. Загальне максимальне покарання передбачало близько $860 тис., але суддя вирішив — підсудна не здатна виплатити таку суму. Також зазначається, що Гібсон повинна знайти спосіб виплатити штраф на користь організацій, у які нібито планувала перерахувати пожертвування.

Apple видалили її додаток з App Store, книгу вилучили з продажу. На сайтах, де розміщувалася кулінарна книга блогерші, з'явилася примітка — твір містить вигадані автором факти.

Зараз ви читаєте новину «Австралійську блогершу оштрафували на $350 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути