пʼятниця, 06 листопада 2020 14:59

Ящик мандарин купили за майже $10 тис.

Ящик мандарин купили за майже $10 тис.
Ящик мандарин за $9,6 тис / JA Nishiuwa

У Японії продали 20-кілограмовий ящик зі 100 мандаринами на аукціоні на центральному оптовому ринку Ота в Токіо за $9,6 тис.

Цьогоріч це був 1-й аукціон мандаринів сорту сацума з префектури Ехіме, на острові Сікоку. Цей вид цитрусових відомий хорошим балансом багатих, солодких смаків і тонкою шкіркою, яку легко знімати. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винайшли сумки, які можуть їсти олені

Мандарини, які ще називають Мікан, вирощують на невеликій території на узбережжі міста Яватахама. Їх розодять лише близько 100 фермерів. Висока ціна на торгах спричинена святом початку сезону дозрівання цих фруктів.

Типова ціна на цей мандарин - $150 за 20 кг. Проте це не вперше фрукти продали так дорого на аукціоні. Найвища ціна в торік теж була схожою. Але, з огляду на негативний вплив Covid-19 на японську економіку, продавці цього року були здивовані.

Ім'я покупця за рекордну ціну невідоме. 2019-го елітний супермаркет купив ящик таких мандаринів і використовував для реклами.

Японія багато років вирощує солодкі та дорогі фрукти. Торік 24 грона рубінового червоного винограду продали на аукціоні за $11 тис.

Мандарини - один з популярних фруктів у Японії. Згідно зі звітом Статистичного бюро Японії, мандарини були найбільш врожайними фруктами в країні 2016-го і 2017 року. Регіон Ехіме поступається тільки префектурі Вакаяма за кількістю вирощених мандаринів, але посідає 1-е місце за різновидом – там вирощують понад 40 видів цитрусових.

Зараз ви читаєте новину «Ящик мандарин купили за майже $10 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути