Ексклюзиви
середа, 21 жовтня 2020 14:02

Винайшли сумки, які можуть їсти олені

Винайшли сумки, які можуть їсти олені
Олені в Нарі / Getty Images

У японській Нарі винайшли сумки, які можуть їсти олені. Місто відоме тим, що ним ходять сотні цих ссавців. Вони часто давляться пластиковими пакетами, які викидають туристи.

Торік близько 1300 оленів, які блукали центром стародавньої столиці Японії, були знайдені мертвими, бо проковтнули поліетиленові пакети й харчові обгортки. Одна з мертвих тварин з'їла 4 кг сміття. Про це пише британська The Guardian.

Попри різкий спад туризму через пандемію коронавірусу кілька місцевих фірм розробили сумки, які безпечно проходять через складну систему травлення тварин. Пакети виготовлено з перероблених картонок для молока і рисових висівок. Найчастіше тварини вдавлюються пакетами й обгортками, які викинули туристи, які годували перед цим оленів іншими ласощами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія анонсувала випуск літальних автомобілів

Гості міста ігнорують численні знаки, що дозволяють годувати лише схваленими крекерами. Ті продаються в місцевих магазинах без пластикової упаковки.

"Ми винайшли пакети з думками про наших оленів. Туризм у Нарі підтримують ці ссавці, тож будемо захищати їх і просувати сумки як бренд місцевої економіки", - сказав інформаційному агентству Kyodo бізнесмен і винахідник Хідетоші Мацукава.

Він звернувся до інших фірм і за рік із колегами розробив безпечні та їстівні сумки. За повідомленнями ЗМІ, наразі виготовили близько 3500 сумок. Кожна коштує в перерахунку 27 грн. Їх продали місцевим фірмам і організаціям, включаючи міське туристичне бюро. Середня зарплата в Нарі 119 тис. грн.

Нара була столицею Японії у 710-784 роках. За легендами, на цю землю ступив перший японський імператор Дзімму, який поклав початок державності. У місті велика кількість старих храмів, які приваблюють туристів і паломників. Вважають, що бог грому і мечів Такемікадзукі прибув в Нару верхи на олені. Священні олені є нащадками того першого оленя. Зараз навколо храмів і в парках ходять сотні цих ссавців. Вони вважаються божественними посланцями.

Зараз ви читаєте новину «Винайшли сумки, які можуть їсти олені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути