середа, 14 березня 2018 11:18

Ангелу Меркель вчетверте обрали канцлером Німеччини

Ангелу Меркель вчетверте обрали канцлером Німеччини
Ангелу Меркель обрали канцлером 4 рік поспіль Фото: antikor.com.ua

Сьогодні, 14 березня, Бундестаг Німеччини підтримав кандидатуру Ангели Меркель на посаду канцлера. Вона очолить уряд четвертий термін поспіль.

Кандидатуру голови Християнсько-демократичного союзу підтримали 364 депутатів Бундестагу. "Проти" проголосували 315 парламентарів, ще 9 осіб утрималися, повідомляє dw.com. Цього ж дня Меркель отримає з рук федерального президента Франка-Вальтера Штайнмаєра грамоту про призначення на пост канцлера. Потім складе присягу перед депутатами Бундестагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переполох у Білому домі: Трамп звільнив держсекретаря і керівника ЦРУ

Грамоти про призначення також отримають члени кабінету міністрів, які теж складуть присягу. У другій половині дня відбудеться перше засідання уряду. На цьому завершиться найдовший в історії Німеччини процес формування нового уряду, який тривав 171 день.

Ангела Меркель підписала з соціал-демократами коаліційну угоду. На її основі формуватимуть політичну програму нового уряду, який запрацює 14 березня. Документ передбачає швидку розробку екологічно чистих джерел енергії.

Ангела Меркель підписала план відмови від російського газу. Відповідна програма закладена в коаліційну угоду, яка Меркель уклала з партією соціал-демократів, щоб сформувати уряд і залишитися при владі на четвертий 4-річний термін.

Першими під удар потраплять російські вугільники, для яких Німеччина - 8-й за розміром експортний ринок. До кінця року уряд ФРН ставить завдання виробити план повної відмови від вугільних електростанцій. Найбільш старі і шкідливі з погляду викиду вуглекислого газу почнуть закриватися вже з 2019 року.

Також "під ніж" потрапить російська газова генерація, яка зараз забезпечує 12% енергобалансу ФРН. Берлін має намір скоротити її вироблення вдвічі.

Зараз ви читаєте новину «Ангелу Меркель вчетверте обрали канцлером Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути