вівторок, 06 квітня 2021 15:19

"Якщо бачите порушника, дзвоните в поліцію. Там перевірять. Якщо порушив - величезний штраф" - канадка про карантин

"Якщо бачите порушника, дзвоните в поліцію. Там перевірять. Якщо порушив - величезний штраф" - канадка про карантин
Заклик дотримуватися соціальної дистанції в Торонто, 18 квітня 2020-го / THE CANADIAN PRESS

Канадська провінція Онтаріо оголосила надзвичайний стан на 4 тижні після того, як встановила рекорд за кількістю пацієнтів з Covid-19 у відділеннях інтенсивної терапії. До провінції належить найбільше місто країни Торонто і столиця Оттава.

Наказ обмежує роботу бізнесу й жителів провінції з населенням 14,7 млн людей, починаючи з 3 квітня. Ресторани не можуть обслуговувати клієнтів, за винятком замовлень навинос, припиняються всі публічні заходи. Супермаркети й аптеки працюють на 50% наповненості приміщення, а інші роздрібні мережі - на 25%. Про це пише Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канадським авіакомпаніям порадили бути особливо пильними над Україною

"З дому не виходила 4 місяці, - розповідає Gazeta.ua перукарка-колористка з Онтаріо Джанін Дайні. - Коли трохи послабили карантин, у чоловіка підтвердили коронавірус. Я не могла працювати з людьми як контактна особа. Нам дозволили вийти попрощатися з його сестрою. Знали, що вона от-от помре від пухлини в мозку. За 10 днів я мала всі симптоми коронавірусу".

"Знову нічого не працює. – продовжує Дайні. - Продукти можна замовити лише з доставкою. Вона безкоштовна навіть для найдрібніших замовлень. Але магазин має право відмовити в обслуговуванні, якщо на одну адресу замовляють весь час лише пляшку молока чи булочку. Люди робили таке. Якщо бачите, що хтось порушує карантин, дзвоните в поліцію. Там перевіряють, чи працюєте десь, де треба виходити. Якщо ні - величезний штраф. Брат працює у пекарні. Сусіди тричі викликали поліцію. У мене не було клієнтів з осені. Маю фінансову допомогу і податкові канікули".

Онтаріо приєднується до дедалі більшої кількості регіонів світу, включаючи такі країни як Франція та Італія, які повертаються до суворих карантинних обмежень. Попри те, що вакцинація в Канаді триває, не всі мають доступ до вакцин.

"Нові штами вірусу швидше поширюються. Це нова хвиля пандемії. Боремося з цим ворогом. Будь ласка, зрозумійте, це рішення було важким для мене", - пояснив рішення глава провінції Онтаріо Дуг Форд.

Нові штами коронавірусу поширюють хворобу швидше, а хворі переносять її важче. Також хворіють дедалі молодші пацієнти.

Загалом, у Канаді повністю вакциновано 2% населення. У країні з населенням 37,6 млн людей понад 1 млн захворіли на коронавірус і понад 23 тис. померли. Більш як 6,5 млн канадців отримали бодай 1 дозу вакцини. Це 17% населення.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо бачите порушника, дзвоните в поліцію. Там перевірять. Якщо порушив - величезний штраф" - канадка про карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути