середа, 22 серпня 2018 07:51

Адвокат Трампа зізнався у підкупі виборців за дорученням президента

Адвокат Трампа зізнався у підкупі виборців за дорученням президента
Майкл Коен визнав себе винним у злочинах на замовлення Трампа

Колишній адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен визнав себе винним у злочинах на замовлення Трампа. Свою вину у податковому шахрайстві, фінансових махінаціях та порушенні закону про фінансування президентських кампаній Коен підтвердив у судді під присягою.

Таку інформацію оприлюднило видання AFP.

"В координації і за вказівкою кандидата на федеральний пост запобіг публікації інформації, яка могла завдати шкоди кандидату і його передвиборчій кампанії", - сказав Коен на судді.

За словами федерального судді, Коен заявив, що заплатив $130 тис. і $150 тис. двом жінкам з метою вплинути на вибори.

Коен не назвав жіночі імена та прізвище Трампа, але суми виплат відповідають платежам за мовчання щодо сексуального зв'язку з Трампом порноакторці Стормі Деніелс і моделі Playboy Карен Макдугал безпосередньо перед виборами.

"Якщо ці платежі були злочином для Майкла Коена, то чому вони не були злочином для Дональда Трампа?", - написав у Twitter адвокат Коена Ленні Девіс.

"Це перший випадок за останні 50 років, коли чинного президента звинуватили у злочині, пов'язаному з фінансуванням його передвиборної кампанії", - розповів колишній головний юрисконсульт Федеральної виборчої комісії Ленні Девіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп розповів, коли зніме санкції з Росії

Колишнього керівника передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа та політтехнолога екс-президента України Віктора Януковича Пола Манафорта визнали винним у восьми випадках шахрайства. Обвинувачення стосуються приховування іноземних банківських рахунків, відмивання грошей, змови проти США, дачі неправдивих свідчень, недотримання законів про розкриття інформації і податкових махінаціях

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Трампа зізнався у підкупі виборців за дорученням президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути