середа, 28 липня 2021 10:45

Абрамович судиться через книжку про Путіна

Абрамович судиться через книжку про Путіна
Власник "Челсі" Роман Абрамович спостерігає, як гравці проходять коло пошани після матчу англійської прем'єр-ліги в Лондоні, 13 травня 2012 року / REUTERS

Високий суд Англії у середу, 28 липня, почав слухати аргументи адвокатів чотирьох російських мільярдерів, зокрема, Романа Абрамовича й російської державної нафтової компанії "Роснефть", через книжку про президента Путіна, яка, за їхніми словами, порочить їх.

У книжці 2020 року британська журналістка Кетрін Белтон розповідає про прихід Путіна до влади й про те, скільки його соратників із колишніх радянських спецслужб піднялися до багатих і впливових посад після того, як він обійняв найвищу посаду в Кремлі 1999 року. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський телефонував Путіну напередодні зриву спецоперації щодо "вагнерівців" — Омельченко

Адвокати заявляють суду, що уривки із книжки "Путінські люди: як КДБ захопила Росію, а потім виступила проти Заходу" від видавництва HarperCollins and Belton, є такими, що дискредитують.

"У книжці помилково стверджується, що наш клієнт діяв корумповано. Такі претензії абсолютно неприйнятні й необгрунтовані", - заявили юристи Абрамовича.

Абрамович вважає, що помилкові звинувачення в книжці згубно впливають на особисту репутацію і на діяльність його футбольного клубу "Челсі".

Найбільший виробник нафти Росії, компанія "Роснефть", також подає в суд на HarperCollins and Belton за наклеп.

Бізнесмени Михайло Фрідман, Петро Авен і Шалва Чигиринський подали в суд на видавництво за наклеп і захист даних.

Путін небезпечний тим, що в нього є ядерна зброя, нафта й нічого більше, - заявив президент США Джо Байден 27 липня під час зустрічі з американськими розвідниками.

Зараз ви читаєте новину «Абрамович судиться через книжку про Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути