Ексклюзиви
вівторок, 20 грудня 2016 11:29

3 млн нігерійців стали жертвами МММ

3 млн нігерійців стали жертвами МММ

13 грудня компанія "МММ Нігерія" заморозила всі рахунки своїх членів. Про це повідомляє CNN. Її вкладники - близько 3 млн громадян. Такий крок свідчить про неминучий крах фінансової піраміди, кажуть експерти.

Компанію "MMM Нігерія" 2015 року заснував Сергій Мавроді, "батько" найбільшої у Росії фінансової піраміди 1990-х. Вона позиціонує себе як благодійна організація, що перерозподіляє кошти громадян справедливішим чином. Нових членів закликають "допомагати" старим, роблячи вступні внески. Обіцяють дивіденди до 30% на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 200 людей видурили 16 млн євро

Уряд і центральний банк Нігерії закликали громадян не брати участі в шахрайській схемі. Проте люди продовжують нести до МММ останні кошти, сподіваючись на легкий заробіток. Сайт компанії - п'ятий за відвідуваністю в країні, популярніший за Facebook.

У "МММ Нігерія" запевняють, що проблеми тимчасові. "2016 року з'явилися деякі труднощі, які маємо вирішити. Це тимчасовий захід, щоб зберегти систему. Гроші вкладників у безпеці. Система знову запрацює в січні і буде ще сильніша", – заявив глава компанії Майкл Мбах.

Раніше в африканській Гані викрили шахраїв, які організували фальшиве посольство США.

Зараз ви читаєте новину «3 млн нігерійців стали жертвами МММ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути