вівторок, 25 серпня 2009 21:06

Російське керівництво вважає себе продовжувачем справи Сталіна - історик

Російське керівництво вважає себе продовжувачем справи Сталіна - історик

Історик і експерт інституту зовнішньої політики дипломатичної академії Олександр Палій вважає, що за допомогою пропаганди довкола Пакту Молотова-Ріббентропа неможливо відбілити сталінський режим в очах поляків.

Про це він заявив у вівторок ввечері в ефірі "5 каналу".

"Їхній інформаційний простір захищений значно краще ніж інформаційний простір України. Поляки добре розуміють, що було два тоталітарних режими, з яких Радянський Союз був найбільш кривавим. Ці два режими поділили між собою територію народів, не спитавши нічиєї згоди. Радянський Союз напав на Фінляндію, на Балтійські країни і на Польщу. Для всіх це зрозуміло, але російське керівництво ідентифікує себе зі сталінським керівництвом, вважає себе продовжувачем справи Сталіна", - розповів Палій.

Експерт підкреслив, що ця справа (російська пропаганда — ред.) не матиме жодного результату, окрім того, що погіршиться ставлення до Росії з боку світової громадської думки.

"Зовсім інша ситуація в Україні, де російські ЗМІ ведуть тотальну пропаганду, де транслюють відповідні фільми, де убивць і упирів відбілюють", - зазначив історик.

Коментуючи мовчанку канцлера Німеччини Ангели Меркель з приводу російської пропаганди, Палій сказав, що "Росія з Німеччиною проводять тісне економічне співробітництво. Тому, за його словами, в обмін на це Росія сподівається, що німецьке керівництво просто помовчить".

"Україна найбільше потерпіла від Пакту Молотова-Ріббентропа. У нас від війни, розв"язаної Німеччиною і Радянським Союзом, загинуло 7 мільйонів людей", - додав Палій.

Нагадаємо, прем"єр-міністр Росії Володимир Путін прибуде 1 вересня в Гданськ (Польща), де буде відзначати 70-річчя початку Другої світової війни. Планується також низка інших міжнародних контактів, зокрема, зустріч з прем"єр-міністром України Юлією Тимошенко.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Російське керівництво вважає себе продовжувачем справи Сталіна - історик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути