Ексклюзиви
вівторок, 25 серпня 2009 18:14

Польщі не подобається перекручування історії Росією

Польщі не подобається перекручування історії Росією

Прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив, що 1 вересня у Гданську під час урочистостей з нагоди 70-річчя від початку Другої світової війни президент Лех Качинський та він сам представлять точку зору своєї країни стосовно подій того часу.

Польща має право на свою пам"ять, хоч і не нав"язує свою точку зору всьому світу, зазначив він на засіданні уряду.

"Права на інтерпретацію подій нас напевно ніхто не позбавить", - сказав Туск.

Від російської сторони надходять "суперечливі сигнали", додав прем"єр. На його думку, польська сторона "не повинна піддатися на провокації". Навпаки, все має робитися "в напрямку доброї співпраці"; крім того, історична пам"ять у Росії і Польщі є різною.

"Польський уряд не повинен брати участь у дискусії з публіцистичними матеріалами і коментарями, навіть "нерозумними і несправедливими", які з"явилися у російській пресі, сказав у вівторок Туск.

"Буде недобре, якщо уряд зважатиме на подібні зачіпки. Якщо думка російського уряду суперечить правді, чи нашим переконанням, я впевнений, на певному рівні уряд на це зреагує", - зауважив Туск.

На думку польського прем"єра, в російському телеефірі мають виступити польські історики і коментатори, щоб "голос Польщі почули в Росії".

Нагадаємо, в суботу російський телеканал "Вести" показав документальний фільм "Секреты тайных протоколов", в якому йдеться про угоду Польщі з Адольфом Гітлером проти СРСР. На думку автора фільму, однією із причин підписання Пакту Молотова-Рібентропа були побоювання угоди між Польщею і Німеччиною.

За матеріалом: Rzeczpospolita 

Зараз ви читаєте новину «Польщі не подобається перекручування історії Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути