неділя, 10 листопада 2013 11:03
Володимир Цибулько
Володимир Цибулько
Письменник, політолог

Комуністична ідеологія відмерла ще в 90-х роках

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок та його заступник у фракції Андрій Мохник зареєстрували законопроект про заборону комуністичної ідеології. В свою чергу лідер фракції Партії регіонів вважає таку пропозицію "свободівців" ненормальною.

Нагадаємо, що Тягнибок ще в 2005 році пропонував заборонити існування усіх видів комуністичної ідеології, її пропаганду, розпустити усі організації і партії, які послуговуються цією ідеологією. Усі нардепи-комуністи мали б автоматично втратити свої мандати.

Насправді, це нагадування владі про необхідність реалізувати ще старі укази колишнього президента Леоніда Кравчука про необхідність заборони комуністичної ідеології та деполітизації життєвого простору українців. Ми навіть топоніміку маємо радянську.

Комуністи і переваги в виборчих кампаніях мають, бо знаходиться у вигідніших позиціях, аніж інші партії. Особливо по відношенню до патріотичних. Дві третини українців ще пам'ятають панування тоталітарної системи в країні, а це відображається в багатьох сферах. Тому варто виконати указ президента 1991 року про декомунізацію України.

Скільки би Симоненко не розповідав байок про те, що це вже не така партія, і вона не відповідає за своїх попередників. Але якраз у річницю Голодомору було би логічно розв'язати раз і назавжди цю проблему.

Заборона комуністичної ідеології в Україні була однією з передвиборчих обіцянок "Свободи". Але їй не вдасться це реалізувати як і в 2005 році. Оскільки сильна "Свобода" можлива лише коли є сильні комуністи. Комуністи кричать про необхідність заборонити націоналістів, і навпаки. Тому це - проект-технологія.

Важливий елемент, що ті комуністи, які є в Україні – це п'ята колона Росії і вони не мають жодного відношення до державних справ. Хоча і утримуються коштом українських платників податків.

А от щодо Парії регіонів, то якщо вона щиро хоче в Європейський Союз, то має підтримати пропозицію "свободівців". Можливо це буде робитися не в механічний спосіб. "Регіонали" не люблять своїми руками позбавлятися технологічних проектів, але руками виборців – не виключено.

Не виключено, що в Україні можуть бути дострокові парламентські вибори. На них комуністична партія виявиться непотрібною "регіоналам". Що засвідчить їхні щирі наміри євроінтегруватись.

Комуністична ідеологія відмерла ще в 90-х роках. Існування цього технологічного проекту обмежує існування української держави. Суспільство фактично відмовилось від неї, бо бачимо, що лише на кількох територіях набирається трохи голосів для існування комуністів.

Зараз ви читаєте новину «Комуністична ідеологія відмерла ще в 90-х роках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути