Ексклюзиви
понеділок, 09 січня 2012 00:30

За непосипані дороги можна подати до суду

"Поїхала на вихідні у Бар до подруги. Зранку приморозило, на тротуарі слизота така, аж страшно. Усі підтюпцем ходять, щоб не навернутись. Якраз на каблуках була, у Вінниці ж спокійно так ходжу. Обходила будинок, не встояла, впала. Каблук зламала, порвала пуховик. Куди мені звернутися, щоб отримати компенсацію?

Наталія Коломієць, 32 роки, Вінниця

— Можна подати в суд на комунальників. Але треба довести, що впали з їхньої вини. Для цього зібрати свідків, записати їхні телефони, — говорить вінницький адвокат Дмитро Чумак, 38 років. — Ідеально, якщо все сфотографуєте. Аби було видно, де ви впали і чому. Мовляв, не було посипано піщано-сольовою сумішшю, не було таблички "Обережно, слизько!" тощо. Далі — скласти акт обстеження місця падіння. Це можуть зробити родичі, навіть сторонні люди, але краще покликати когось із жеку. До справи необхідно долучити довідку з метеоцентру, що передбачали приморозки, ожеледь чи мороз. Якщо ви отримали травму, то зі "швидкої" берете виписку. Тоді складаєте листа-презентацію і надсилаєте відповідачеві. У ньому зазначте, яку матеріальну і моральну компенсацію хочете отримати. Максимально це тисяча-півтори гривень. Якщо впали біля магазину, рахунок можна виставити власникам, бо вони відповідають за територію на відстані 10-15 метрів від будівлі.

Зараз ви читаєте новину «За непосипані дороги можна подати до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути