вівторок, 04 березня 2008 16:02

Вивезли п"ять контейнерів отрутохімікатів

Із села Павлівка Калинівського району почали вивозити контейнери з отрутохімікатами. 29 лютого п"ять із семи ємностей транспортували до Шостки Сумської області на утилізацію. Решту обіцяють забрати наступного тижня.

— У нас був договор із Міністерством надзвичайних ситуацій про те, що контейнери заберуть, — розповідає керуючий Калинівською базою "Облагрохім" 58-річний Павло Бурлака. — Учора мені подзвонили. Сказали, щоб я договорився про кран, а  фірма, яка виграла тендер, прислала машину.

Нині на території бази зберігають 48 т пестицидів. Їх привезли сюди з сусідніх районів 1991 року. Обіцяли вивезти. Із розпадом Союзу влада змінилася й слова не дотримали.

— Вони воняли — страх, — показує на пестициди чоловік. — Ми їх перезатарили у вагони з піском, харашо запакували. Так вони у нас і стоять. А ці смердять страшно. І тече всьо звідти.

20 т отрутохімікатів до Павлівки привезли із села Демівка Чечельницького району Вінниччини. Торік на початку грудня   павлівчани 10 діб не пускали машину з пестицидами до села. Нині вони добилися їх вивезення.

Обласна влада виділила 350 тис. грн на утилізацію хімікатів.

Зараз ви читаєте новину «Вивезли п"ять контейнерів отрутохімікатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути