четвер, 25 вересня 2008 17:19

Виділені на компенсацію гроші вже використані

Відділення Ощадбанку України у Вінницькій області продовжують виплачувати компенсації по знецінених вкладах. Отримати тисячу гривень можуть ті, хто подав документи в січні-грудні. Для решти вкладників грошей поки що нема.

Із 900 тис. вкладників Вінниччини компенсації отримали 313 тис. громадян. На рахунках людей залишилося приблизно 30 млн грн.

— Ці кошти перебувають на рахунках конкретних фізичних осіб, — каже заступник начальника обласного управління Державного Ощадбанку України Юрій Боковий, 36 років. — Ніхто, окрім них, отримати ці кошти не може. У бюджеті для виплати компенсацій передбачено 20 мільярдів гривень. Із них 6 мільярдів зафіксовані, 2 мільярди мали використати при взаємозаліку за комунальні послуги, а 12 — надійти від приватизації.

Кабмін направив в установи Ощадбанку обіцяні 6 млрд грн. Їх перерахували на рахунки вкладників. Кошти, які планувалося отримати від приватизації, до банку не надійшли. Приватизацію в Україні призупинено. Не відпрацьований і механізм взаємозаліку щодо комунальних послуг. Відтак 14 млрд грн не надійшли.

— Звичайно, є люди, які здали документи й кошти ще не отримали, — продовжує чоловік.

Юрій Боковий упевнений, що держава виконає свої зобов"язання перед вкладниками. Хоча не виключає, що наступний транш надійде до Ощадбанку наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Виділені на компенсацію гроші вже використані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути