четвер, 26 листопада 2009 17:54

Ветеринари розшукують господарів скаженого кота

24 листопада у Гайсині поблизу 9-поверхівки по вул. Жовтневій місцевий застрелив білого пухнастого кота. Свідки кажуть, тварина кидалася на людей.

— З усього видно, що кіт домашній, — угодований і доглянутий, — розповідає лікар Гайсинської ветеринарної лікарні Ярослав Семинчук, 33 роки. — Лабораторне дослідження підтвердило — тварина була хвора на сказ. Зараз шукаємо її господарів і просимо всіх, хто мав контакт із цим котом, звертатися до нас.

Від початку року на Вінниччині виявили сказ у 44 лисиць, 16 котів, 11 собак.

— За 2006–2008 роки на Вінниччині зареєстровано 333 випадки сказу тварин, — говорить Григорій Сидорук, начальник управління ветеринарної медицини у Вінницькій області. — Цьогоріч вже 80, причому 36 — лише за останні два місяці. До медиків звернулися 23 людей, покусаних хворими тваринами.

Основним джерелом поширення сказу є лисиці. У Вінницькій області організують бригади мисливців-аматорів на чолі з єгерями, лісниками та мисливствознавцями. Голови застрелених лисів доставлятимуть до ветклінік для дослідження.

Зараз ви читаєте новину «Ветеринари розшукують господарів скаженого кота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути