вівторок, 06 листопада 2007 07:05

У п"ятиповерхівці в Хмільнику падає дах

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Жителька райцентру Хмільник Вінницької області Наталя Зозуля показує дерев’яні підпори на техповерсі п’ятиповерхового будинку, в якому вона мешкає. У вересні їх установили хмільницькі комунальники. З боку підпори тріснули. Цегляний стовп під ними не витри
Жителька райцентру Хмільник Вінницької області Наталя Зозуля показує дерев’яні підпори на техповерсі п’ятиповерхового будинку, в якому вона мешкає. У вересні їх установили хмільницькі комунальники. З боку підпори тріснули. Цегляний стовп під ними не витри

"Ми вже не можемо нормально спати, боїмося, що стеля впаде на голову, — скаржиться мешканка будинку на вул. Котовського, 2 у Хмільнику Вінницької області 35-річна Наталя Зозуля. — Чотири плити між дахом та п"ятим поверхом із серпня опустилися на 20 сантиметрів.

П"ятиповерховий будинок на 86 квартир звели для сімей військовослужбовців. Він  на балансі Вінницького квартирно-експлуатаційного відділу військових частин. Капітальний ремонт не проводили з 1975 року.

Чотири роки тому в будинку почав протікати дах. Мешканці зверталися у Вінницю. Їм відповідали, що на ремонт стелі немає коштів.

— На техповерсі постійно після дощу стояла вода, — скаржиться Наталя. — Ми з чоловіком поставили шланг із мотором, щоб викачувати. Коли починається дощ, одразу включаємо його. Найстрашніше, коли сильна злива. Мотор не справляється, і вода тече у квартиру.

Через підвищену вологість проржавіли металеві конструкції у плитах і на даху утворилася яма. У вересні хмільницькі комунальники підперли їх металевими трубами та дерев"яними підпорами.

— Ті труби поставили на капітальні стіни, — каже Наталя. — Якщо вони впадуть, зразу ж упаде стіна.

На ремонт техповерху Міністерство оборони виділило 40 тис. грн. Цього вистачить, лише щоб поставити цегляні стовпи і замастити щілини між панелями. Роботи розпочнуть у середині листопада, коли перерахують гроші.

— Там треба зривати толь на даху, краном піднімати панелі, що прогнулися, а тоді будувати підпори з цегли на техповерсі, — пояснює начальник Вінницького квартирно-експлуатаційного відділу військових частин Олег Власов. — Ще 50 тисяч у міністерстві дадуть на ремонт покрівлі. Цього року відремонтувати її не встигнемо. Скоро почнуться морози, а дах потрібно повністю знімати і переробляти.

На техповерсі 12 цегляних підпор. Заміни потребують усі.

Зараз ви читаєте новину «У п"ятиповерхівці в Хмільнику падає дах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути